Kjøpe hus fra sofaen?

VR (virtual reality) er noe som har blitt svært populært de siste årene, og det er ikke lenge siden jeg hørte om det for første gang, kanskje 5 år siden. Så dette er noe som har utviklet seg på en svært kort periode, og det har bare blitt mer og mer populært. Det har utviklet seg slik at du kan gjøre alt fra å spille til og «gå» på visning ved hjelp av VR.

Det har blitt populært for store eiendomsmeglerfirmaer å bruke VR som et hjelpemiddel til visninger og for å vise klienter nybygg. Det vil være mulig å designe et hus uten at det finnes også kan man ta på VR brillene og gå rundt å se på det som om det skulle vært ekte. Det kan være en stor fordel, for det er ikke alltid like lett å se for seg et hus bare ved å se plantegninger, og her vil VR da gi deg en mulighet til å se hvordan huset faktisk kan bli. Det vil være mye enklere å kjøpe et hus usett, men man vil samtidig sitte igjen med en følelse av at man har vært der. Ved å se et hus i 3D format vil det gi en helt annen følelse enn å bla i et prospekt, for man vil kunne få en følelse av at man faktisk er der. Jeg er ganske sikker på at dette vil bli mer vanlig i fremtiden, og ikke bare i boligmarkedet, men også i mange flere bransjer. Nå som vi er midt i en pandemi kan det jo ikke passe seg bedre å teste ut VR visninger om man skal kjøpe bolig, for man skal jo helst ikke være så mye rundt mange mennesker på samme tid.

Dersom det er en visning vil det ikke være forstyrrelser som det ofte er på visninger, hvor det er mange samtidig og alle vil snakke med en eiendomsmegler. Det vil da kun være deg som har på brillene som kan se på huset i fred og se etter hva du vil, og det vil som oftes være en eiendomsmegler tilgjengelig som kan hjelpe deg gjennom visningen

Det vil også være enklere å kunne markedsføre for visninger og nybygg. Vad å bruke VR kan man sette inn møbler og detaljer som kanskje ikke er der, og det vil tiltrekke flere kunder enn hva det ville gjort med et tomt rom. Det vil også spare selgeren for mye penger som går til interiørdesignere, og de kan heller tømme huset for eiendeler før en visning.

Her kan man se bilder fra et hus ved bruk av VR og uten.
Bilde fra https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Virtual_staging_Hasten.png

Det kan være både fordeler og ulemper ved å bruke VR for å se et hus. Et hus har en utrolig stor verdi, og det skal gjerne være slik du ønsker det, og det er ikke alltid like lett å se virkeligheten gjennom et par briller. Så langt teknologien har kommet i dag så vil det være mulig å gjøre det så likt virkeligheten som mulig. Det vil også være veldig nyttig å se for seg et hus gjennom VR dersom man bor langt unna slik at man slipper å reise for å se på et hus. Men jeg husker selv da jeg skulle kjøpe leilighet at var det veldig mange som så fine ut på finn.no, og jeg kunne egentlig bare by på de usett, men da jeg kom på visning var det mye man ikke så på bildene. I tillegg er det vanskelig å få en ordentlig romfølelse og et perspektiv på hvor stort det faktisk er før man er der selv.

Her er en video hvor noen prøver seg på å se et nybygg med VR briller, og dette ser veldig gøy ut!

Video fra: https://www.youtube.com/watch?v=LP2pjGYVr8c

Kilder

https://medium.com/@vrarmr/what-virtual-reality-in-real-estate-has-to-offer-in-2020-and-the-near-future-1a9856df29b4

https://e24.no/teknologi/i/qLyL3e/virtual-reality-inntar-boligbransjen-her-er-roger-og-cathrine-paa-visning

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *