Digital markedsføring del 1 – tanker og oppsummering

Digital markedsføring del 1 har vært veldig lærerikt for min del, og det var kanskje ikke akkurat dette jeg forventet da jeg valgte dette valgfaget. Jeg var litt usikker på hva jeg gikk til da jeg valgte digital markedsføring, men jeg ser nå at det var ikke noe dumt valg. Så langt har jeg blitt positivt overrasket over hva dette emnet har å tilby. Jeg har blitt introdusert for så mange fenomener og begreper jeg ikke var klar over at var så aktuelle som de faktisk er. Det har vært spennende å dykke inn i den teknologiske verden, og få et nytt syn på markedsføring. Ettersom at jeg studerer markedsføring og salgsledelse følte jeg at det var relevant å utdype seg i digital markedsføring, noe jeg er fornøyd med så langt. Markedsføring er en viktig faktor i de fleste bedrifter, men jeg var ikke klar over at det var så mye teknologi og digitale fenomener som både brukes som hjelpemidler og som kanskje utkonkurrerer oss.

Det har vært mye og sette seg inn i på kort tid, men jeg føler at bloggen har hjulpet meg med å kunne oppsummere og finne andre relevante kilder til å forstå de ulike temaene vi har vært innom. Tidligere har jeg kun gjort notater i forelesninger for så å lese pensum, men ved hjelp av bloggen har jeg skrevet ut ifra både mine egne tanker og pensum, og dette har vært et veldig nyttig hjelpemiddel. Det har også vært interessant å få høre fra Marianne Hagelia om studieteknikk. Jeg har ikke hatt noe spesiell teknikk for å studere før, men etter at Marianne lærte oss om hvor viktig dette er fikk det meg til å jobbe hardere med notater og bloggingen. Det har også vist seg at jeg husker mye mer ved å blogge og jobbe med notater i ettertid av forelesninger. Ikke nok med at jeg lærer av bloggen, gir det meg en mulighet til å ha en plattform hvor jeg kan dele mine meninger og tanker rundt temaer, og det vil være åpent for at andre også kan lese. Det gjør meg synligere på internett og kan skape et nettverk videre.

Hjemmekontor, Arbeidsstasjon, Macbook Air, Bærbare

Det som har interessert meg mest i del 1 av digital markedsføring er AI og VR, for dette hadde jeg ikke så mye kunnskap om fra før. Jeg har tidligere skrevet innlegg om både AI og VR, og jeg har syntes det er veldig spennende å lese om hvordan disse fenomenene kan både ta over jobber og eller være til stor hjelp. AI er vel det som truer jobbmarkedet mest i dagens samfunn, og det har en svært stor utvikling. Jeg ser frem til å følge mer med på utviklingen av både AI og VR, for nå er jeg mer oppmerksom på hvordan dette fungerer og i hvilken grad det kan utfordre samfunnet og jobbmarkedet.

Tidligere har jeg lært om teorien bak transaksjonskostnader, men jeg har aldri satt meg helt inn i hvordan det fungerer i praksis, men det har jeg fått mer forståelse for nå. Jeg har skrevet et blogginnlegg om hvordan finn.no kutter transaksjonskostnader, og det synes jeg var veldig interessant å undersøke.

Noe jeg har vært klar over er at algoritmene jobber for å gi oss relevant informasjon og reklamer etter våre preferanser, men jeg var ikke klar over fenomenet ekkokammer og filterbobler. Dette gjorde meg mer oppmerksom på at jeg må være mer kritisk til informasjonen jeg innhenter.

Internett, Sosiale Medier, Nettverk, Blogg, Siden, Seo

Det er vanskelig å si hvordan teknologien vil utvikle seg i fremtiden, og hva den vil gjøre med oss. Man kan jo allerede se tydelig at AI begynner å utfordre oss i arbeidsmarkedet, og det er litt skummelt å tenke på hvordan det ser ut om 10 år. Hvilke jobber som ikke lenger finnes og hvilke nye jobber som har dukket opp. Jeg er ikke redd for at AI skal ta over arbeidsmarkedet 100%, for det klarer jeg ikke å se for meg at er mulig. Det vil alltid være noen jobber som ikke kan erstattes, hvert fall sånn som samfunnet er i dag, men som sagt så vet man jo ikke hvordan det vil være om 10 år. Sånn som det ser ut i dag ser jeg for meg at AI er den støtte trusselen for arbeidsmarkedet.

Del 1 av digital markedsføring har vært veldig spennende, og Arne Krokan har lært meg mye nytt og spennende, og jeg gleder meg til fortsettelsen av dette semesteret.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *