Hvordan bruke basic funksjoner i Google Analytics?

Da vi satt opp bloggen i januar var også et av kravene at vi skulle implementere både Google Tag Manager og Google Analytics, og dette ga ikke mening for meg. Hvorfor skulle vi gjøre det så vanskelig, og hva skulle dette brukes til senere? Vi fikk tidlig beskjed om at Google Analytics var til stor hjelp for mange store bedrifter, men for meg var det bare masse informasjon som jeg ikke klarte å tolke. Like etter semesterstart fikk vi også beskjed om at vi skulle gjennomføre sertifiseringer. Blant disse sertifiseringene var det mange som omhandlet Google Analytics. Jeg har ikke rukket å ta alle enda, men føler meg mye mer trygg på hvordan Analytics fungerer nå.

Bloggen min har ikke hatt så alt for mye trafikk, og det har derfor ikke vært så spennende å følge med på. Men i Karl Philip sin del av kurset satt vi opp nettbutikk, og der har det vært veldig gøy å følge med. Vi markedsførte oss via sosiale medier og så en reaksjon på dette. Det har vært veldig gøy å se hvor folk viser mest interesse inne på nettsiden.

Jeg tenker å forklare litt om det som er mest basic inne på Google Analytics, og det vi valgte å fokusere på da vi satte opp vår nettbutikk. Man kan enkelt se sidevisninger, hvilke side som er mest populær, hvor folk kommer fra når de går inn på nettsiden, hvor i verden de kommer fra og om de bruker mobil eller PC.

Under kan du se et skjermbilde fra Google Analytics brukeren til nettbutikken vår. Dersom man går inn på «atferd» og «oversikt» vil man få opp en oversikt over for eksempel sidevisninger. Her kan man også velge hvor langt tilbake man vil se antall sidevisninger. Jeg har valgt 1 måned tilbake i tid, og dette gjøres enkelt øverst i høyre hjørne. Man kan også se hvor mange av sidevisningene som er unike, altså hvor mange enkelte brukere som har vært inne på nettsiden. Vi er veldig fornøyd med våres resultat her. Gjennomsnittstiden per bruker kan man også se, og den har ikke vært så bra for vår nettbutikk, men dette er grunnet en nettbutikk som ikke har vært åpen for salg.

Dersom man blar seg ned til siden hvor det står «nettstedinnhold» og velger «alle sider» kan man se hvilke sider inne på nettbutikken som har vært mest populære. Her kan man tydeligere se hvor alle sidevisningene har vært, og også gjenomsnittstiden. Man kan enkelt se at hos oss er det forsiden som har vært mest besøkt. Nederst i høyre hjørne kan man også bla seg videre for å vise flere sider.

For å holde oversikt over målgruppen man når ut til er det også en egen funksjon for dette. Hvis man går inn på kategorien som heter «målgruppe» og «oversikt» vil man få opp informasjon om brukerene man har, og dersom man blar seg litt lenger ned på siden kan man finne ut hvor i verden de kommer fra. Man kan også se språk og byer. Dette finner man enkelt ved å trykke på kategoriene under demografi.

For å finne ut av hvor brukerene kommer fra når de oppsøker nettsiden går man inn på «brukeransakffelse» og «oversikt». Her vil man da kunne se hvordan brukerne har funnet nettsiden. Dersom man går lenger ned eller inn på de andre kategoriene innenfor brukeranskaffelse kan man undersøke dette nøyere. Hos oss ser man tydelig at flest kommer fra sosiale medier, og dette var fordi vi valgte i hovedsak å markedsføre oss der.

Da vi laget nettbutikken var det viktig for oss at den var brukervennlig både for de som brukte mobil og PC, og vi ser i ettertid at flesteparten av brukerne våre har brukt mobil. For å finne ut av dette går man inn på kategorien «målgruppe og «mobil»

Jeg anbefaler alle å utforske Google Analytics og ta sertifiseringer slik at man får enda mer erfaring. Detter er et veldig nyttig verktøy, og noe jeg kommer til å fortsette å sette meg inn i. Sertifiseringene er veldig forklarende, og det finnes alltid tips på YouTube.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *